Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Dokladnie, ja przecwiczylem wszystkie sieci na przestrzenii kilku ostatnich lat.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Chyba wszystko jedno, ja przenosiłem 2.
    Czasy się zmieniają, kiedyś byłem to tu to tam, nie wiadomo gdzie będę za rok, może ktoś da 30 zł za 3 numery i 100GB.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    W tej chwili nie...

Wtedy oplacalo sie o tyle, ze roznica wyszla mi slownie 5pln na miesiac na niekorzysc abo 24miechy.

BTW. Ten drugi numer to ma byc numer ktory oni nadaja, czy moge sobie przeniesc z innej sieci najpierw jeden, a potem drugi do tego konta ?? Rok temu takiej oferty nie bylo.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    A znajdę taniej w abonamencie dla dorosłych z zobowiązaniem, niż 48zł za 2 telefony i 20GB LTE i bez limitów?

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Sebastian_M26, W sieci Orange, a w zasiegu Orange to spora roznica

Ja rok temu liczylem i wychodzilo, ze abo nie takie zle, zwlaszcza gdy chce sie zmienic telefon. To co daje operator trzeba szybko sprzedac i mozna kupic dowolna inna sluchawke.

Tak mialem nju przez 2-3lata, ale kiedy cena abo zrownala sie z tym co oferowali olalem ich oferte, ale pewnie dzieciom za jakis wezme to o czym piszesz, bo zaden pre-paid nie wyjdzie taniej niz te 48zl za dwie karty.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Przecież napisałem, że w sieci Orange.

Ja wolę wydawać pieniądze na hobby niż na abonamenty, no ale każdy ma inny pomysł na życie.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Nie opowiadaj ze w Orange, bo Orange takiej oferty nie ma i miec nie bedzie.

Ty masz u ich wirtualnego konkurenta Nju Mobile oczywiscie na nadajniku Orange, a dokladnie Networks czyli T-Mobile + Orange.
    Numer podstawowy za 39zl + drugi numer za 9zl korzystajacy z pakietu podstawowego. Zobowiazanie faktycznie na miesiac.

Taki sam twor jak Heyah w Tmobile czy Plush w Plusie

Ale to jest oferta ktora pojawila sie max pol roku temu, wczesniej tego nie bylo, tak samo wczesniej pakiet danych nie kumulowal sie za staz i rok temu na wiosne ich oferta przestala byc konkurencyjna wzgledem podpisania cyrografu na 2 lata. Latem ktos poszedl po rozum do glowy, przerobil ofete i teraz ma to rece i nogi.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Śmieszne są te oferty z kredytem za telefon. Ja mam 2 numery za 48zl bez jakiegokolwiek limitu i 20Gb. Oczywiście w sieci Orange, z miesięcznym zobowiązaniem.

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    marlej108, ruwado, To w tym wypadku TM wypada dobrze bo walczy i daję bonusy stałym klientom (pewnie nie każdemu, ale trzeba negocjować i się da)

Zostaw komentarz:

• dudek_t
    odpowiedział(a)
    Marlej, kup iPhonea 6 lub 6S i gwarantuje że będziesz zadowolony

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    marlej108, orange podobnie podchodzi do sprawy. Nawet o przedłużenie umowy trzeba się samemu upomnieć, bo nikt nie zadzwoni.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    A 640 lub 640 XL? Przynajmniej 8.1 jest dopracowany.
    No wiec moze jutro sie skonczy na tym:

Microsoft Lumia 640 LTE to jedna z ciekawszych propozycji, jeśli chodzi o smartfony z Windowsem. Czy warto go kupić, zamiast np. Asusa Zenfone 5 czy Moto G?

wk...wia mnie tylko PLAY ze mimo tego iz jestem praktycznie od poczatku ich klientem to nie ma zadnych bonusow dla starych klientow i jestem traktowany jak przyslowiowy czlowiek z ulicy.

taryfa wychodzi mi wtedy 69,99 zl miesiecznie przez 24 miesiace...

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A 640 lub 640 XL? Przynajmniej 8.1 jest dopracowany.

Zostaw komentarz:

• Rico40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108
    Uparłem sie na telefon z systemem Windows, bo nie lubie Androida.

W weekend w centrum handlowym wszedlem do sklepu Playa i o malo co nie przedluzylem umowy biorac nowy telefon Microsoft Lumia 550... mieli akurat bialy - ladny... i juz ma Windows 10, na ktore wlasnie czekalem. Ale cos mnie tknelo i jednak nie przedluzylem umowy.

W domu sobie zaczalem szukac jakis testow tego telefonu, jest malo bo to nowosc... ale chyba najlepszy test to:

Microsoft Lumia 550 jest jednym z bardziej przystępnych cenowo smartfonów. Czy jednak rzeczywiście warto się nią zainteresować?

no wiec telefon - zolw... czyli pewnie by w pewnym momencie nie przezyl spotkania z moja niecierpliwoscia.

Okazuje sie, ze chyba nie uda mi sie na razie zmienic telefonu na model z Windowsem 10... bo po prostu takiego telefonu ciagle nie ma co by dziala normalnie. Jest teraz kolejna nowosc Lumia 950 - ale duuuzo drozsza a poza tym w Niemczech czy we Francji zaprzestali na razie jej sprzedazy bo cos tam z nia jest tez nie tak...

A telefonu z Androidem nie kupie... :P
    Na komputery win10 jest jeszcze nie dopracowany a tobie się marzy aby na telefon śmigał płynnie.

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108
    Okazuje sie, ze chyba nie uda mi sie na razie zmienic telefonu na model z Windowsem 10... bo po prostu takiego telefonu ciagle nie ma co by dziala normalnie. Jest teraz kolejna nowosc Lumia 950 - ale duuuzo drozsza a poza tym w Niemczech czy we Francji zaprzestali na razie jej sprzedazy bo cos tam z nia jest tez nie tak...

Niestety WM10 na razie nie dopracowany. Zapodaj L640 lub 640xl z WM8.1 i będziesz happy.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    marlej108, tylko nie czekaj za długo bo microsyf wcześniej pochowie tego trupa.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Uparłem sie na telefon z systemem Windows, bo nie lubie Androida.

W weekend w centrum handlowym wszedlem do sklepu Playa i o malo co nie przedluzylem umowy biorac nowy telefon Microsoft Lumia 550... mieli akurat bialy - ladny... i juz ma Windows 10, na ktore wlasnie czekalem. Ale cos mnie tknelo i jednak nie przedluzylem umowy.

W domu sobie zaczalem szukac jakis testow tego telefonu, jest malo bo to nowosc... ale chyba najlepszy test to:

Microsoft Lumia 550 jest jednym z bardziej przystępnych cenowo smartfonów. Czy jednak rzeczywiście warto się nią zainteresować?

no wiec telefon - zolw... czyli pewnie by w pewnym momencie nie przezyl spotkania z moja niecierpliwoscia.

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez BADYL
    blackrs, możesz napisać coś na temat baterii? ile trzyma?
    sory dopiero zobaczyłem, że mnie wywołałeś do tablicy.
    U mnie trzyma 3-4 dni, ale ja mało używam telefonu. Przy bardzo dużym używaniu cały dzień pewnie pociagnie.

Zostaw komentarz:

• micrusec
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mamaj12
    A zapewne lipa przez to, że tel ze Szwecji.
    Dokładnie odpowiedź LG :
    Uprzejmie informujemy, iż aktualizacja Marshmallow dla LG G3 została udostępniona przez PC Suite dla egzemplarzy niebrandowanych z polskiego rynku. Aktualizacja nie jest dostępna na egzemplarze, które przeznaczone były na rynki inne niż polski.

Niestety aktualnie jest "problem" bo kupując telefon nie wiesz skąd on jest.
    Dokładnie, sprzedawca nie poinformował mnie, wiem tylko że papiery są OK a że z innego rynku to trudno.

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez micrusec
    A co powiesz o LG G3 BADYL skoro testowałeś ?

Pytam bo świeżo co zakupiłem owy telefon, i jak na razie jest OK.
    skoro masz to testuj testuj z LG G3 w sumie wszystko było ok...może ciut za duży ten 5.5 choć wielkość ramek niweluje wielkość telefonu.

Jakiś czas temu chorowałem właśnie na LG G3 ale facet z media mi powiedział, że ten model tel. ma problem z wyświetlaczem. Lubi przestać działać lub tracić kolory czy coś...więc się trochę przestraszyłem. Przeszukam neta co na ten temat ludzie wypisują ale w dłoni super przypasował mi właśnie ten HTC M8s + fajne żywe kolory...wogóle fajny choć wielkość tylko 5.0 (chciałbym 5.2) a dodatkowo przyciski funkcyjne wyświetlają się na ekranie co dodatkowo pomniejsza przestrzeń użytkowania.

W maju chcę przedłużyć umowę lub przenieść numer...może do tego czasu coś fajnego jeszcze wyjdzie[/b]

[ Dodano: Pon 04 Sty, 16 20:46 ]
    tomekjmopl, może mnie się tylko tak wydaje, ale koleżanka z pracy jakoś na drugi dzień pochwaliła się P8 i trochę się nim pobawiłem...niestety wrażenie kolorów pozostało :| stąd odpuszczam P8 chyba że w maju dadzą mi go za 1zł :P

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Jakikolwiek by nie był, Amoled-a żaden ips nie przeskoczy. Na szczęście jest wiele różnych marek i nie trzeba z Samsunga korzystać aby mieć ten wyświetlacz.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez BADYL
    A ja w środę bawiłem się Huawei P8, LG g3 i HTC M8s. Z tej trójki najbardziej przypasił mi HTC. P8 mnie zawiódł bo strasznie blade kolory...no to w moim przypadku na prowadzenie wyszedł właśnie HTC M8s.
    Z tym akurat się nie mogę zgodzić - przesiadłem się na P8 z samsungowego amoleda i wcale nie uważam, żeby miał on ekran wyblakły. Wyświetla po prostu żywe, naturalne kolory i wg mnie jest jak najbardziej ok. Może coś było w tym P8, którego oglądałeś w ustawieniach poczarowane?

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    To jedyny komunikat? Bo u mnie wyskoczył, że telefon posiada aktualne oprogramowanie.
    A spróbuj przez - LGMobile Support tool (http://www.lg.com/pl/wsparcie-telefo...orkowych/lg-G3)

A zapewne lipa przez to, że tel ze Szwecji.
    Niestety aktualnie jest "problem" bo kupując telefon nie wiesz skąd on jest.
    Ja też kupiłem na wolnym rynku nówkę, na FV, a trafił mi się brandowany, ale już odpuściłem wymianę, bo w LG powiedzieli, że nie będzie problemu z gwarancją.

Brat natomiast jak oddał na gwarancję Z1 to napisali mu, że naprawa podlega gwarancji, ale musi dostarczyć pierwszą FV zakupu z Niemczech.

Zostaw komentarz:

• micrusec
    odpowiedział(a)
    Jeżeli masz niebrandowaną wersję to możesz już andka 6.0 zapodać.
    A skąd ? Kupiłem bez brandu i na razie poprzez Centrum aktualizacji nie widzę Anroid 6.0

EDIT : Doczytałem : http://pclab.pl/news67715.html

EDIT : Niestety u mnie się nie da, wyskakuje mi takie okno.

Może dlatego że kiedyś pytając LG o mój aparat odpisali Mi "Uprzejmie informujemy, iż zarejestrowany przez Pana telefon o numerze IMEI .......... to oryginalny LG G3 przeznaczony na rynek Szwedzki."

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    micrusec, ja mam G3 pół roku i jestem zadowolony.
    Jeżeli masz niebrandowaną wersję to możesz już andka 6.0 zapodać.

Zostaw komentarz:

Pracuję...